На 27 март отбелязваме Международния ден на театъра. Той  e

...
На 27 март отбелязваме Международния ден на театъра. Той  e
Коментари Харесай

Община Стара Загора поздравява всички театрални дейци

На 27 март означаваме Международния ден на театъра. Той  e въведен през 1961 година от парижкия Международен сценичен институт, настоящ под егидата на ЮНЕСКО. Според устава си организацията има за цел разширение на съдействието сред всички театрални дейци.

„ За мен е чест и наслаждение да Ви поздравя във връзка 27 март- Международен ден на театъра! Приемете моите и на всички Ваши фенове откровени благопожелания!Не стопират провокациите пред Вас! Сложно и мъчно е времето за всички! Театърът- храмът на изкуството, още веднъж затвори порти! Затворени са постройките, само че за магичната и вдъхновяваща мощ на Мелпомена няма загради. Винаги ще Ви има, светли хора на изкуството, без значение от превратностите на времето и ориста! Вие сте нашата религия в красивия и топъл смисъл на живота. Защото Театърът е покана за разговор- сърдечен, разтърсващ, същински. Театърът е един в никакъв случай неспиращ разговор сред духа и материята, сред изконните полезности и категории, сред Аз и Ти, сред злото и любовта!

Вярвам, че това комплицирано време скоро ще свърши! И залите още веднъж ще ни одобряват в съкровеното си пространство! Нека всички излезем от тази обстановка по-мъдри, по- виновни и смели, по-добри!

От сърце Ви поисквам здраве, креативно ентусиазъм, всеотдайна аудитория и нестихващи овации! “, се споделя в приветствения адрес на кмета Живко Тодоров изпратен до колективите на Държавен куклен театър-Стара Загора и Драматичен спектакъл „ Гео Милев “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР